Ik doe daar niet aan mee….

Hallo!

Blij dat je er weer bent op de blog van Truecolors4u.

Ik doe daar niet aan mee….

Mijn inspiratie voor vandaag kreeg ik van een single man die me vroeg wat mijn job was. Na mijn beknopte beschrijving, kreeg ik de reactie “Ik doe daar niet aan mee. Het is allemaal commerce, maar bon iedereen zijn job.” Mijn eerste reactie was: dit is geen job voor mij, het is een passie. Mijn tweede: iedereen heeft recht op zijn mening en oordeel. Én dankbaar voor de reactie en de inspiratie.

Als je job een passie is en je gelooft echt in wat je doet en dat je op die manier het verschil kan maken voor mensen, dan ga je anders om met kritiek. Als ik er maar in geloof en de singles die ik verder help om in dat zelfvertrouwen te staan en vanuit de verbinding met zichzelf op een “echte” manier te verbinden met de ander, dan vloeit de energie op alle vlakken en komen de positieve vibes vanzelf. Zowel voor mezelf als voor de ander.  

En waar doe je dan precies niet aan mee? Kies je voor echtheid en wat meer diepgang en bewust leven of je kiest voor oppervlakkigheid. En beiden zijn OK voor mij, het is een persoonlijke keuze, een manier van leven. Ik heb op beide manieren geleefd en kies toch wel voor het eerste omdat het me een VRIJ gevoel geeft. Vrij om te zijn wie ik ben en te doen wat ik graag doe, in mezelf te geloven en te genieten van alle mensen die daardoor op mijn pad komen. Want ja, ik ben ervan overtuigd dat, als je gelooft in jezelf en geniet van het leven, je dit uitstraalt en zo anderen aantrekt die op jouw pad horen. Positieve vibes trekken positieve vibes aan! 

En vergelijk geen appelen met peren als je het “een commerce” noemt. Ik ben geen datingsite, geen datingbureau… ook al is het hier ook de bedoeling om mensen samen te brengen en het toch heel normaal is dat er geld voor gevraagd wordt? Het is een dienst die aangeboden wordt. IK ondersteun en inspireer mensen om bewuster te leven en zich goed te voelen met wie ze zijn en hoe ze in het leven en relaties willen staan. Dan pas breng ik hen samen om elkaar op een ongedwongen manier te leren kennen, wetende dat ze gelijkgestemd zijn en bewust kiezen voor echte, betekenisvolle relaties. Geld is energie en om op dezelfde golflengte te zitten, is het belangrijk geld te vragen voor de waarde die jij geeft aan anderen. Wat je waard bent en wat je aan anderen geeft, voedt je ziel en niet je ego en dat geeft een fantastisch gevoel. It works both ways! 

Ik vraag me wel af hoe het zit met de mannen? En wat bedoel ik daarmee? Als ik vertel wat ik doe, krijg ik 9 keer op de 10 de reactie: O, maar ik heb zelfvertrouwen genoeg. “Heel fijn” zeg ik dan…. maar na wat meer vragen en een babbel, krijg ik zo het gevoel dat ze het eerder hebben over hun job of de sport die ze beoefenen. Als het aankomt op relaties is dat zelfvertrouwen niet altijd “echt”. Ze hebben evenveel onzekerheden over hoe ze overkomen, struggelen nog evenveel met vorige relaties of de nasleep ervan of hoe ze met hun kinderen omgaan. En dat is toch OK? You’re only human. 

En dat is nu net wat “echt” zelfvertrouwen is. Niet alleen weten wat je kan, maar aan de slag gaan met jezelf. Bepaalde overtuigingen met betrekking tot vorige relaties onder de loep nemen en verwerken, even stilstaan bij die hechtingsstijl en je bewust worden hoe je überhaupt in relaties staat en jouw verantwoordelijkheid kunnen zien en nemen om niet opnieuw in dezelfde relaties terecht te komen.

Om nog maar te zwijgen over dat “voelen”. Voelen, voelen, allemaal zever! Is dat zo? Pijn en stress wordt ook gevoeld in het lichaam en als je niet kunt luisteren naar wat dat lichaam te vertellen heeft, dan zou het nog eens veel meer pijn kunnen doen. De mannen die ik ontmoette die een burn-out achter de rug hebben, weten ik waarvan ik spreek. En het is pas in die momenten dat je stilstaat en bewuster gaat kijken naar je leven en wat er allemaal speelt en vooral wat voor jou belangrijk is en hoe je verder wilt leven na de burn-out. De vraag is: hoef je zolang te wachten totdat je lichaam aangeeft dat deze manier van leven niet de juiste is voor jou?

Het kan een hele openbaring zijn als je “ware zelf” jou kan vertellen wat je wilt en dat je nodig hebt in plaats van het ego dat veel meer bezig is met de buitenwereld en hoe anderen je zien of hoe jij wilt gezien worden en dat heeft dan meestal met uiterlijke schijn te maken. En meestal brengt dit niet dat een gevoel van geluk of vrijheid…. it does for a while, but not for a lifetime. En ik kan me voorstellen dat mannen vanuit hun opvoeding en maatschappij meekregen dat gevoelens tonen of benoemen of hulp vragen een teken van zwakte is…. times are changing! Nogal een geluk, want het is volkomen bullshit. Mannen zijn net als vrouwen ook gewoon mensen van vlees en bloed die gevoelens hebben PUNT. Natuurlijk hebben we Mars en Venus en toch…. 😉

Een goeie vraag om jezelf te stellen is: hoe wil ik herinnerd worden als ik er niet meer ben? Jaja klinkt misschien wat luguber want we worden allemaal wel 100 jaar 😉 en toch…. laat ze eens even binnen komen. 

Wil je liever horen hoe succesvol je was of wil je liever horen hoe geliefd je was door de mensen om je heen? Gaat het over geld, een huis, een mooie auto, uiterlijke schijn… of gaat het over de relaties die je had in je leven en het goede gevoel dat ze je gaven en omgekeerd? Gaat het over wat je voor anderen betekende als mens en de stempel die je drukte op hun leven? De tijd met je partner, kinderen, kleinkinderen, vrienden, collega’s…. het samen zijn en helpen van anderen op jouw unieke manier, het lachen en plezier maken, de liefde en aandacht die je krijgt en geeft. En kun je deze ook geven of ontvangen? 

Het gaat natuurlijk over een combinatie van de twee en het evenwicht vinden zoals alles in het leven… voldoening halen uit en succesvol zijn in je job en daarnaast genieten en “echt” relaties opbouwen met de mensen om je heen. 

Wil jij bij je laatste adem zeggen: had ik maar meer…. Gevoeld? Geleefd? Genoten? “Echte” liefde, warmte en aandacht gegeven en ontvangen? Mezelf durven kwetsbaar opstellen en openstellen voor anderen? Jouw passies leven en delen met anderen? 

No judgement! Alleen iets om misschien eens even bij stil te staan 😉. Benieuwd naar de reacties die altijd welkom zijn onder de blog of via een vrijblijvend gesprek.

Ik hoop je met deze blog weer inspiratie te hebben gegeven.

Op een leven met meer kleur,

Ilse Deklippel

Truecolors4u

P.S.: Spreekt dit je aan en ben je op zoek naar één-op-één begeleiding of wens je meer info met betrekking tot de trajecten?

Plan hier je vrijblijvende gratis 30-minuten durend gesprek in.

Dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0