Wil je echt een lief of wil je een “echt” lief?

Hallo!

Fijn dat je kijkt op de blog van Truecolors4u.

Wil je de blog liever bekijken dan lezen? Bekijk dan de YouTube video hieronder:

Wil je echt een lief of wil je een “echt” lief?

Het lijkt erop dat het veel werk kost om die persoon te vinden bij wie we echt onszelf kunnen zijn en waartoe we ons ook fysiek aangetrokken voelen. We gaan door het leven met een miljoen verwachtingen van wat we willen in een partner. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn. Iedereen kent ongetwijfeld het liedje van Danny de Munk: “ik voel me zo verdomd alleen…had ik maar iemand om van te houden.” Voelt hij zich alleen of eenzaam? In dit geval waarschijnlijk beiden omdat hij geen connectie vond met vriendjes en tegelijk niet de liefde van zijn ouders kreeg om een gezond zelfbeeld te ontwikkelen. En het is nu net dat laag zelfbeeld dat zorgt voor een gevoel van eenzaamheid. Eenzaam omdat je onbewust denkt dat je de aandacht en liefde van de ander niet verdient. Het “alleen voelen” komt vanuit een gevoel dat je geen connectie hebt met de ander omdat er geen raakvlakken of interesses zijn. “Ik wil echt een lief” komt meestal vanuit het gevoel je eenzaam en/of alleen te voelen. Als je een sociaal dier bent en niet naar buiten kan in deze tijden, dan voel je je misschien sneller alleen….en toch, is het dan niet de eenzaamheid die meer speelt? 

Het kind in jou!

Een kind heeft in zijn ontwikkeling de zorg en aandacht van anderen nodig om een gezond zelfbeeld te krijgen. Als volwassene kun je zelf zorgen voor dat kind in jou en hem/haar de liefde en aandacht geven om in dat “echt” zelfvertrouwen te staan. Om vanuit dat “echt” zelfvertrouwen open te staan en te verbinden en zo een “echt” lief aan te trekken. So you win twice 😉. Enerzijds gaat de eenzaamheid weg omdat je de leegte, die je voelt, zelf kunt opvullen vanuit dat “echte” zelfvertrouwen. Anderzijds gaat het “alleen voelen” minder worden omdat je mensen aantrekt of gaat opzoeken waar jij je mee verbonden voelt en die jou het 5G1B-gevoel geven en omgekeerd. (5G1B-gevoel = je Gehoord, Gezien, Geaccepteerd, Gewaardeerd, Geliefd en Begrepen voelen). 

Kies je voor een partner of voor jezelf?

Kies je voor een partner waarvan je verwacht dat hij/zij de eenzaamheid of het gevoel “alleen te zijn” wegneemt? Leg je dus jouw goed gevoel in handen van de ander? Dan wil je echt een lief om niet alleen te zijn en zal de leegte op het ene of andere moment weer naar boven komen samen met de frustraties. De verwachtingen worden niet ingelost en we kunnen zo al vermoeden hoe dit sprookje eindigt….

Of kies je voor jezelf, voor “echt” zelfvertrouwen die de leegte opvult en daardoor de eenzaamheid wegneemt? En die ook het “alleen zijn” vermindert omdat je mensen aantrekt en opzoekt die jou positieve vibes en een goed gevoel geven en omgekeerd. Omdat je vanuit “echt” zelfvertrouwen en voorbij de angst voor afwijzing ook meer contact durft te leggen. Omdat de positieve vibes die je uitstraalt ook de juiste mensen op je pad brengt… en zo ook een “echt” lief.

The choice is yours! 😉

Wil jij echt een lief of wil je een “echt” lief? 

Hieronder alvast 5 manieren om een “echt” lief aan te trekken:

  1. Wees gelukkig – lach, speel & beweeg

Lachen is sociaal, gezond en aanstekelijk. Als je lacht naar een ander, dan schep je een band. Door te lachen, laten we de ander zien dat we het goed met hen voorhebben. Als je andere mensen hoort lachen, dan lach je mee. Lachen is gezond omdat door de aanmaak van extra witte bloedcellen je immuunsysteem verbetert. Door te lachen, komen er ook stoffen vrij in de hersenen zoals, het gelukshormoon endorfine, serotonine en dopamine die kalmerend en pijnstillend werken én een opgewekt gevoel geven. En hoe zalig is het om de slappe lach te hebben? Zo eens echt lachen dat je wangen en je buik pijn doen…. hoe goed en opgelucht voel jij je daarna?  Stel je voor, niet alleen voelt het goed, je traint er ook nog je buikspieren mee omdat deze dan aanspannen. En euh… eens lachen met jezelf is ook gezond, je hoeft niet altijd zo “serieus” te zijn. Als je naast een bal schopt of slaat, als je even niet de juiste woorden vindt of als jij je verspreekt. Dit zijn slechts enkele effecten van “lachen” en wat er vooral ook gebeurt, is dat dit ons een hoge trilling in ons lichaam geeft. Als we leven met deze hoge, energetische frequentie, krijgen we de dingen die we willen aantrekken. 

De positieve mind- en heartset helpt je hier ook goed op weg naar die leuke, positieve vibes. Niemand wil een ongezonde relatie hebben. Geluk en vreugde zijn een fantastische reis die anderen uitnodigt om met je mee te reizen. En als jij je goed voelt, straal je dit ook uit en genieten de mensen rondom jou mee van dat goede humeur 😊.

Denk je er ook aan om te spelen en eens zottekes te doen? Geniet van het vermogen om bij jezelf te zijn. Ga creatief te werk. Volg lessen, zet muziek op en dans in de keuken, zing mee met een schlager, laat je eens volledig gaan op Nirvana, fiets de benen van je lijf terwijl je van de natuur geniet, fitness en voel je hart kloppen… zoek een hobby die je ziel verrijkt en je het gevoel geeft dat je leeft (lees: je hart “voelt” kloppen). 

  1. Vergeef jezelf & genees oude wonden

Je kunt geen gezonde relatie aantrekken als je de wonden uit het verleden meedraagt. Je kunt jezelf niet “echt” geven in een nieuwe relatie als je nog steeds vol wrok en spijt zit over vorige relaties. De ander kan jou troosten, maar kan de pijn niet wegnemen. Je kunt de pijn wegduwen of in een doosje stoppen, die zal echter op de meeste onverwachte momenten de kop opsteken. En dan krijgt de nieuwe partner frustraties over zich heen die compleet los staan van hem/haar.

Een groot onderdeel van het genezen van oude wonden is vergeving. Vergeving is nooit voor een ander, wel in de eerste instantie voor jezelf. Jezelf vergeven voor de keuzes die je toen maakte en bijvoorbeeld grenzen die je niet kon stellen of respecteren. Vanuit bewustwording en “echt” zelfvertrouwen jezelf oprecht vergeven, de wonden helen en je terug vrij voelen. Neem niet het risico om misschien weer dezelfde type persoon aan te trekken en dezelfde pijnlijke lessen te herhalen. Jezelf vergeven, stilstaan bij je hechtingsstijl en nu in je kracht gaan staan, maakt dat je “echt” openstaat om te verbinden met de ander en een “echt” lief aan te trekken 😉.

  1. Laat verwachtingen los.

Geen twee relaties zijn hetzelfde. Je hoge verwachtingen van wat je in een relatie zoekt, zijn irrationeel en zorgen ervoor dat je heel snel uit verbinding gaat met de ander. En dan is het altijd heel hard werken om terug te verbinden. Verwachtingen zijn gevaarlijk en maken deel uit van een controlerende geest. Je kunt geen perfectie verwachten. Je kunt alleen maar aantrekken wie en wat je bent. Je kunt van de andere geen dingen verwachten die je niet aan jezelf kunt geven. Leer eerst jezelf goed kennen, weet wat jij wilt en nodig hebt en geef het in eerste instantie aan jezelf. Hoe liefdevoller je bent, hoe meer liefde je aantrekt. Je wordt ook minder teleurgesteld als je geen verwachtingen hebt. We willen toch niet nog meer stress in ons leven? Onrealistische verwachtingen zijn slecht voor je rust en voldoening in het leven, zowel naar jezelf als naar de ander. 

  1. Luister naar je intuïtie.

Je intuïtie is een interne GPS die je naar de mooiste dingen leidt. Eerst die verbinding met jezelf, dan pas de verbinding met de ander. Verbinden met jezelf is “voelen”! Voelen en tijd nemen om te luisteren naar dit gevoel zonder dat je hoofd zich ermee gaat bemoeien. Want in dat hoofd zitten al die stemmetjes die jou weghalen bij je gevoel of die je willen beschermen om niet gekwetst te worden vanuit verdedigingsmechanismen. Ken je die keuzes die je maakte vanuit je hoofd, door de positieve en negatieve dingen te  analyseren/af te wegen en toch in situaties te stappen waarbij alle rode lampjes van je intuïtie begonnen te flikkeren? Meestal zijn het die keuzes waar we nu spijt van hebben. Kies voor dat gevoel, kies voor iemand waarbij jij je goed voelt en jezelf kunt zijn. Als je iemand ontmoet en het voelt niet goed of gemakkelijk, dan is dat niet de persoon voor jou. En by the way, je trekt “de juiste persoon voor jou” enkel aan als je vrij bent en niet blijft hangen in relaties om een lege ruimte te vullen. 

  1. Wees de liefde die je een ander wilt geven.

Liefde is als een bloem en jij zijn enige zaadje. Wanneer je jezelf “echt” liefhebt en respecteert, zal een ander je liefhebben en respecteren. Jezelf de moeite waard vinden, trekt een ander aan om je met de grootste liefde en waardering te behandelen. Vervang lust niet door liefde. Seks en intimiteit zijn twee heel verschillende dingen. Seks is nog vrij gemakkelijk voor de meesten. Met intimiteit heb ik over een emotionele band die je opbouwt zodat jij je veilig genoeg voelt om je kwetsbaar op te stellen. Je verdient de erkenning, acceptatie en oprechte liefde die er is vanuit kwetsbaarheid en voorbij de schaamte. Voor mannen is dit soms nog moeilijker dan voor vrouwen omdat zij meestal geleerd hebben dat ze “niet zwak” mogen zijn en geen emoties mogen tonen. Schaamte bij vrouwen heeft eerder te maken met het uiterlijk en het gevoel niet mooi genoeg te zijn volgens de maatschappelijke standaarden die opgelegd werden. Het begint allemaal bij jou. Ga in dat “echt” zelfvertrouwen staan en neem geen genoegen met iets minder dan de manier waarop jij van jezelf houdt. Do not settle for less! 

Ik hoop je met deze blog weer inspiratie te hebben gegeven.

Op een leven met meer kleur,
Ilse Deklippel
Truecolors4u

P.S.: Spreekt dit je aan en ben je op zoek naar één-op-één begeleiding of wens je meer info met betrekking tot de trajecten?
Plan hier je vrijblijvende gratis 30-minuten durend gesprek in.
Dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0