5 tips om het leven meer te vieren!

Het leven vieren en genieten

Na 20 weken wekelijks een blog, had ik voorbije week geen inspiratie en heb ik ook vooral genoten van het “niet werken”. Naast het genieten van de mensen om me heen, heb ik ook gewerkt aan mijn persoonlijk proces. Vorige dinsdag deed ik een familie-opstelling. Iets wat heel erg nodig was voor mijn persoonlijk proces en het durven genieten van het leven, met een goed evenwicht tussen privé en werk. Je niet schuldig voelen omdat je even geniet en niet werkt of niet bezig bent met je werk. Het even loslaten en genieten van de kleine dingen in het leven. Tijd met de partner, de kinderen, vrienden, nieuwe mensen leren kennen, oude vrienden terug zien. En dat is ook wat ik de laatste weken vooral gedaan heb: genieten van de mensen om me heen, nieuwe mensen leren kennen, terug gelachen met oude vrienden die terug op mijn pad kwamen. Herinneringen maken en oude herinneringen weer ophalen, waar het goede gevoel van vroeger weer terug komt. Veel gelachen en ja ook een glaasje gedronken, want dan zijn we allemaal toch dat tikkeltje losser en durven we wat meer die “echte” gevoelens uit te spreken. En dan kun je soms heel erg schrikken van hoe het leven van de ander er echt uitziet, wat ook niet altijd rozengeur en maneschijn is. Gewoontes, de comfortzone, waarin we ons wel veilig voelen, ook al zijn we niet gelukkig. Wat is het je waard? Jezelf blijven weg te cijferen voor de ander omdat je het gedrag van de ander toch al gewoon bent. Wat ik geleerd heb uit de familie-opstelling en wat veel teweeggebracht heeft in mijn systeem is LOSLATEN en jezelf durven ZIJN en TONEN. Dingen die niet bij je horen of jou niet langer dienen in liefde loslaten en jouw leven leiden en jouw geluk maken. Geluk kan niemand je geven, geluk ligt in jouw handen en is jouw verantwoordelijkheid. En hoe kan ik het leven het beste vieren en gelukkig zijn? 

5 tips om het leven meer te vieren:

 

1. Loslaten: dingen en mensen uit het verleden vergeven en loslaten. Meestal lukt dat niet alleen en heb je hulp nodig om dit te doen en je ware zelf terug te vinden of misschien voor de eerste keer te durven ZIJN en jezelf durven TONEN. Voor mij één van de moeilijkste zaken, en zoals je merkt ook nog een onderdeel van mijn persoonlijk proces. Loslaten van oude patronen, verbindingen die jou niet helpen om in je kracht te staan, overtuigingen die nu eerder blokkeren dan dat ze je verder helpen, dingen die van anderen zijn en niet bij je horen, de mening van anderen of de bevestiging die je zo nodig hebt om je goed te voelen. Ik kan zo nog een tijdje doorgaan, maar ik denk dat je het wel begrijpt. Tout court: loslaten van die dingen die jou blokkeren om te ZIJN en jouw leven te leiden. 

 

2. Stoppen met piekeren: stop met de dingen blijven te analyseren en te overdenken. Het is goed om stil te staan en even dat verstand te gebruiken om bepaalde beslissingen te nemen. Een goed evenwicht tussen hart en hoofd. Het probleem is dat, als je teveel in je hoofd gaat, alle oude herinneringen en overtuigen mee jouw gedachten bepalen en dan wordt het chaos, komen er zeker geen antwoorden en krijg je een vertekend beeld van de realiteit, van wat er NU is, van wie je NU bent. Piekeren was vroeger een hobby van mij en heeft me veel hoofdpijn bezorgd…. ik ben blij dat ik nog andere hobby’s gevonden heb 😊

 

 

3. Leven in het NU: niet leven in het verleden en dingen blijven boven halen waar je niets meer aan kunt veranderen. Wel de lessen meenemen dat het verleden je geleerd heeft. En dan nog…. soms neem je de les niet mee, dan wel de frustratie of de pijn die je niet opnieuw wilt herbeleven en waartegen jij je wilt beschermen. Dus daarom is het handig om eerst dat verleden een plaats te geven om dan vrij te kunnen zijn om te leven in het heden, in het NU. Voor mij helpt het om even 15 minuten tijd te nemen en een ademhalingsoefening te doen die ervoor zorgt dat mijn gedachten tot rust komen. De eerste keren dat ik dit ooit deed, het bewust ademhalen, vond ik het allemaal een beetje raar. Het was nieuw, het was iets wat ik niet kende en het leek toch veel te gemakkelijk dat dit zou helpen 😊…. Blij dat ik toch de stap zette en kon ervaren wat het met me doet. 

 

 

4. Lachen en genieten van de kleine dingen: een wandeling, sporten, samen zijn met anderen, leuke babbels, herinneringen maken en ophalen,…. en vooral lachen! Zelfs al heb je helemaal geen zin, als jij jezelf verplicht te glimlachen en blijft volhouden, begin je echt wel te lachen. Probeer het maar eens uit. Het gelukshormoon dat dan vrijkomt, geeft je zeker een luchtiger en vrijer gevoel. En als het zelf niet lukt, zoek dan die mensen op die jou aan het lachen maken of zoek een andere manier. (blog humor)

 

 

5. Tijd en ruimte nemen voor jezelf: niet 24 op 24 zorgen voor anderen, ook tijd nemen voor jezelf om even op te laden. Het jezelf gunnen even tot rust te komen om daarna weer de energie te hebben om door te gaan. Het werk gaat meestal sneller als je even tijd neemt voor jezelf om tot rust te komen. Je humeur is meestal beter als je de ruimte even voor jezelf neemt. En neen, dat is niet egoïstisch, want door dit te doen, ben je een veel aangenamer persoon en kun je meer aanwezig zijn voor de mensen om je heen. Ik heb het ook geleerd met vallen en opstaan en natuurlijk lukt het me nu ook niet altijd. Zoals ik als zoveel aangehaald heb “I’m only human” 😉 en het is altijd veel gemakkelijker om het uit te leggen dan om het te doen 😉 I know!

 

 

Zo dat was het voor vandaag. Blij dat ik toch iets met jullie kon delen, het schuldgevoel dat ik te weinig aandacht schonk aan mijn werk weggewerkt heb en nu weer volledig van mijn dag kan genieten en van alle mooie dingen en mensen die ongetwijfeld op mijn pad komen. Ik wens jullie hetzelfde toe …. From the heart!

Ben je klaar om te kiezen voor jezelf en “echte” relaties?

Wil je graag meer zelfvertrouwen en vertrouwen in je relaties met anderen?

Kies je voor de verbinding met jezelf o
m van daaruit te verbinden met de ander?

Kies je voor “echte” relaties met de daarbijhorende goede communicatie?

Wil je weten wat het Singles-traject inhoudt en wil je graag gelijkgestemden ontmoeten?

Aarzel niet en plan een gratis telefoongesprek, video-call of face-to-face gesprek in via deze link:


Reserveer hier je next steps call.

Ik kijk er alvast naar uit!

Op meer kleur in je leven,
Ilse Deklippel
Truecolors4u

3 Reacties

 1. ingrid mees

  Ilse, een hele mooie, spontane foto van jou!! Blog goed geschreven met een duidelijke boodschap!
  We mogen deze boodschap ook écht gaan leven!

  Ingrid

  1. Ilse Deklippel

   Dankjewel Ingrid! knuff

 2. etienne deklippel

  GOEDE INZICHTEN EN VOORNEMENS
  NU moet je ze ook zelf toepassen

  vader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0