10 tips om meer te voelen en je energie hoog te houden

Facebook
Twitter
LinkedIn

VOELEN EN ENERGIE

Ik ben een gevoelsmens en trust me soms zou ik niet zoveel willen voelen of mijn empathie-knop even willen uitdraaien. Om dan toch weer snel te beseffen dat het leven zoveel mooier is als je voelt, ook al zijn er soms moeilijke emoties die je liever niet wil voelen. Ik heb geleerd dat ze even toelaten en ze te “doorvoelen” me helpt om weer echt te voelen voor mezelf. Meer voelen en je energie hoog houden is niet altijd evident.

Als je hoog gevoelig bent, voel je niet alleen voor jezelf, ook voor anderen. Het is mooi om je te kunnen verplaatsen in het gevoel van de ander, het is echter niet de bedoeling die gevoelens over te nemen. En dat is pas een uitdaging te noemen! Het is al meer dan genoeg voor een mens om te gaan met je eigen gevoelens dan die van een ander er nog eens bij te nemen. Goed zorgen voor jezelf, meer voelen en minder denken, je energie beschermen, je energie hoog houden, je grenzen aangeven….kunnen je hierbij helpen.

Waarom wil ik zo graag anderen begeleiden om meer te voelen en te leren om je eigen energie te beschermen en hoog te houden?

Omdat je vanuit dat voelen erachter komt wat je NODIG hebt en niet zozeer wat je WIL. Wat je wil, komt meestal vanuit je ego. Wat je nodig hebt, kan alleen je ware zelf je vertellen en die kan je alleen ontmoeten in het voelen. En in het leven kan je pas de ander ontmoeten als je eerst jezelf ontmoet. En je energiek voelen is toch wat we allemaal graag willen? Om dan die energie uit te stralen, wat je meer levensvreugde geeft en heel aanstekelijk werkt naar anderen.

10 TIPS om meer te voelen en je energie te beschermen en hoog te houden:

  1. Tijd en ruimte nemen en de stilte opzoeken vb. in de natuur.
  2. Gezond leven gezond eten, bewegen, veel water drinken, niet verdoven met alcohol,…
  3. Gezonde grenzen stellen en respecteren.
  4. Positieve gedachten creëren positieve gevoelens.
  5. Zelfkritiek elimineren. Negatieve gedachten elimineren, en dan vooral zelfkritiek en ze ombuigen naar positieve gedachten. Of om het anders te zeggen: een beetje lief zijn voor jezelf en lieve dingen zeggen tegen jezelf in plaats van jezelf met de grond gelijk te maken omdat iets niet lukt.
  6. De feiten zien naast alle mogelijke blokkerende overtuigingen die je onbewust en bewust aangeleerd hebt.
  7. Je bent niet je emoties. Laat negatieve gevoelens je niet overspoelen en probeer ze van een afstand te bekijken of bespreek ze met goede vrienden of je coach. Emoties en de manier waarop je ermee omgaat is gekleurd door belemmerende overtuigingen, hechting, het verleden, wat je meemaakte….deze durven zien en ermee aan de slag gaan, helpt je om anders om te gaan met je emoties.
  8. Meditaties – ademhalingoefeningen brengen je echt dichter bij jezelf en het voelen van je lichaam, dat alle antwoorden verborgen houdt (of andere manieren die ervoor zorgen dat je de stilte opzoekt en je bewust wordt van je lichaam want voelen doe je met je lichaam, niet met je hoofd).
  9. Coaching. Iemand die samen met jou op zoek gaat naar die zaken die je belemmeren om te voelen en samen met jou steen voor steen die muur afbreekt en ervoor zorgt dat je in een veilige omgeving kan leren voelen. One step at the time. Stilstaan bij hechting, belemmerende overtuigingen, een plek geven van situaties/relaties uit het verleden,….
  10. En de grootste voorwaarde om te leren voelen is: DE WIL OM TE VOELEN en die ACTIES ondernemen of die hulp aanvaarden van mensen die je hierbij kunnen begeleiden. Willen en zeggen dat je wil “leren voelen” is een mooie eerste stap, het is pas als je ermee aan de slag gaat en DOET dat er dingen veranderen en de muur rondom jou steen per steen afgebroken wordt tot je hart vrijkomt en jij VOELT en intenser geniet van alles en iedereen om je heen.

VOELEN EEN UTOPIE?

Als ik dicht bij mezelf ben en voel, dan geloof ik oprecht dat iedereen die de “wil” heeft om te voelen en de nodige stappen daarvoor onderneemt zijn ware zelf terug vindt en van daaruit op een andere manier in het leven kan staat. Een leven van binnen naar buiten. Een leven vol warmte en liefde die je dan kan geven én ontvangen.

Want als je echt eerlijk durft te zijn, wat is voor jou het belangrijkste in het leven?

De relaties die je hebt met anderen of alle andere materiële zaken? En we hoeven zelfs niet in superlatieven te spreken. Ik ben ervan overtuigd dat relaties en de liefde die je geeft en ontvangt, een grotere meerwaarde zijn ookal zijn alle anderen zaken even belangrijk om je goed te voelen en gelukkig te zijn… call me crazy but it really is where I believe in 😉.

Ik hoop jullie op deze manier geïnspireerd te hebben om stil te staan bij wat het leven je meer kan brengen als je VOELT en je een balans kan vinden tussen hoofd, hart en buik. Dit zorgt er ook voor dat je je energie beschermt en hoog kan houden, wat in deze corona-tijdens een uitdaging is en heel belangrijk.

Keep it safe, feel your body and keep that energy high!

Op meer kleur in je leven,
Ilse Deklippel
Truecolors4u

Ben je klaar om te kiezen voor jezelf en “echte” relaties?

Wil je graag meer zelfvertrouwen en vertrouwen in je relaties met anderen?

Kies je voor de verbinding met jezelf o
m van daaruit te verbinden met de ander?

Kies je voor “echte” relaties met de daarbijhorende goede communicatie?

Wil je weten wat het Singles-traject inhoudt en wil je graag gelijkgestemden ontmoeten?


Aarzel niet en plan een gratis telefoongesprek, video-call of face-to-face gesprek in via deze link:

Reserveer hier je next steps call.

Ik kijk er alvast naar uit!

Volg je me al op Facebook en Instagram? Be my guest.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0