5 tips om je leven te veranderen door de kracht van dankbaarheid

BLOG 31 - 5 tips om je leven te veranderen met de kracht van dankbaarheid - foto

In deze laatste weken van het jaar sta ik graag stil bij de kracht van dankbaarheid en hoe dit precies werkt om je leven te veranderen en nog meer dingen en mensen aan te trekken die zorgen voor nog meer dankbaarheid en geluk.

Hoe fijn is het ook om met mensen samen te zijn en je dankbaarheid te uiten én dankbaarheid te ontvangen? Ongetwijfeld geeft het jou en de ander het gevoel gezien, gehoord, geaccepteerd, gewaardeerd en begrepen te worden 😊. En dat willen we allemaal, toch?

De ware kracht van dankbaarheid zit hem in het aantrekken van nog meer dingen om van te houden in je leven! Als je dankbaar bent, gaat je focus naar het liefhebben van wat je NU al hebt en dit trekt nog meer dingen aan om lief te hebben. Richt je niet op wat je tekort hebt, want dat trekt alleen maar meer tekort aan. Got it?

BLOG 31 - 5 tips om je leven te veranderen door de kracht van dankbaarheid

DANKBAARHEID EN POSITIEVE ENERGIE

Iedereen en alles vibreert voortdurend op een bepaald niveau, omdat we energie zijn.

Wanneer we ons gelukkig, dankbaar, hoopvol of rustig voelen, vibreren we op een hoger niveau, wat betekent dat we andere goede dingen/mensen aantrekken die ook op hetzelfde niveau vibreren. Omgekeerd geldt ook: wanneer we roddelen, klagen, de rol van het slachtoffer spelen, ruzie maken, dan trillen we op lagere niveaus en trekken we dus ook andere negatieve dingen/mensen aan die ook op die niveaus trillen.

Wanneer je de tijd neemt om na te denken over alle dingen waar je dankbaar voor bent en deze te benoemen, zal dit op natuurlijke wijze het niveau van je energetische trilling verhogen, wat op zijn beurt meer goede dingen en mensen in je leven zal aantrekken. Vreugde trekt meer vreugde aan, boosheid trekt meer boosheid aan.

 

BLOG 31 - 5 tips om je leven te veranderen door de kracht van dankbaarheid

 

Onderstaande tips kunnen je helpen om je bewust te zijn van wat je hebt en wat goed gaat in je leven én zo de kracht van dankbaarheid te voelen en je leven te veranderen:

5 TIPS OM DANKBAARHEID TE BEOEFENEN

  1. DENK ELKE AVOND AAN MINSTENS 3 DINGEN/MENSEN/ERVARINGEN WAAR JE DANKBAAR VOOR BENT

Ik ben vandaag dankbaar voor … (benoem waarvoor je dankbaar bent)

omdat … (benoem waarom je dankbaar bent of welk gevoel het je gegeven heeft).

BLOG 31 - 5 tips om je leven te veranderen door de kracht van dankbaarheid

Wie of wat inspireerde me vandaag? Wat bracht me vandaag geluk? Wat of wie bracht me vandaag troost en diepe rust? Wat of wie heeft me blij gemaakt? Wat of wie heeft mij een goed gevoel gegeven?

Voorbeelden: een complimentje, een knuffel, warm water, een goede vriend(in), leuke babbel, dak boven je hoofd, verwarming, een parkeerplek, een opdracht die afgewerkt is, een promotie op het werk,…het feit dat je nog ademt en leeft? 😊

  1. MAAK EEN WANDELING

Voel je je wat down of stressy of zit je hoofd overvol? Ga dan even naar buiten de natuur in. Wandel het blokje rond tijdens je pauze. Wees je tijdens het wandelen heel erg bewust van je zintuigen – bemerk alles wat je ziet, hoort, voelt, ruikt, en misschien zelfs proeft, en kijk hoeveel dingen je kunt vinden om dankbaar voor te zijn. Adem, pauzeer, en wees dankbaar voor de lucht, de vogeltjes die fluiten, het ritselen van de bladeren, het gevoel als je die boom knuffelt 😉, de geur van vers gemaaid gras,… Dit is een nuttige en snelle manier om tot rust te komen en heel goed gezind te worden.

  1. WEES ORIGINEEL: SCHRIJF EENS EEN DANKJEWEL-BRIEF

Welke mensen hebben een diepgaande invloed gehad op je leven? Kies er één uit en schrijf een bedankbrief waarin je je dankbaarheid uitdrukt voor alles wat je van die persoon ontvangen hebt.

BLOG 31 - 5 tips om je leven te veranderen door de kracht van dankbaarheid

Wees specifiek en geef veel beschrijvingen van dankbare momenten en geschenken. Dit kan soms meer effect hebben dan het te zeggen omdat je de tijd genomen hebt om het neer te schrijven. Daarnaast kan de brief ook worden herlezen en gekoesterd.

  1. TOON JE APPRECIATIE VOOR DIEGENEN DIE JE LIEFHEBT

Zoek manieren om je waardering voor je partner te tonen door zijn/haar acties te erkennen en attent te zijn over gewone zaken. Denk ook aan de liefdestalen (check it out – https://truecolors4u.be/ – geef je naam, voornaam en e-mailadres in en je ontvangt gratis de minicursus met video’s en bijlagen waaronder de liefdestalen). Door de appreciatie te tonen op die manier waardoor de ander zich geliefd voelt, zal de ander jou heel dankbaar zijn en zal jij ook een goed gevoel krijgen.

Als je nog steeds op zoek bent naar een partner, is dankbaar zijn voor de mensen die al in je leven zijn, één van de beste dingen die je kunt doen om nog meer liefde aan te trekken.

  1. DRUK ALLEEN DANKBAARHEID UIT ALS JE HET OPRECHT MEENT EN VOELT

Voel in je lichaam wat zowel dankbaarheid uiten als ontvangen met je doet en merk op wat het met een ander doet. Dankbaarheid kan alleen gevoeld worden als het oprecht gegeven en ontvangen wordt.

Wuif een compliment of een cadeau ook niet weg omdat je moeilijk kan ontvangen of vanuit verlegenheid een compliment weerlegt of zegt: dit had je niet moeten doen. Keep it simple: dankjewel voor het complimentje, de leuke attentie, deze tijd samen, de hulp die je me hebt geboden, de knuffel,… Het wegwuiven van dankbaarheid geeft de ander het gevoel niet gewaardeerd te worden.

Bottom line:

Hoe meer we klagen, hoe meer dingen we aantrekken in ons leven om over te klagen.

Hoe dankbaarder we zijn, hoe meer dingen we aantrekken in ons leven om dankbaar voor te zijn.

BLOG 31 - 5 tips om je leven te veranderen door de kracht van dankbaarheid

Het beoefenen van dankbaarheid is heel eenvoudig, maar als je gewend bent om te klagen, je slachtoffer te voelen en/of alles op te merken wat er mis is in je wereld, kan het even wennen zijn 😉.

De voorwaarde is: “oefening baart kunst”.

Dus ik zou zo zeggen: geef er een dankbare lap op, elke dag opnieuw!

Ik hoop jullie met deze blog geïnspireerd te hebben om de kracht van dankbaarheid te voelen en die dingen en mensen aan te trekken waardoor je nog meer krijgt om dankbaar voor te zijn en op die manier je leven verandert en vult met positieve vibes.

Be thankful, Be happy!

Dankjewel, dankjewel, dankjewel voor het lezen van mijn blog 😉.

Op meer kleur in je leven,
Ilse Deklippel
Truecolors4u

Ben je klaar om te kiezen voor jezelf en “echte” relaties?

Wil je graag meer zelfvertrouwen en vertrouwen in je relaties met anderen?

Kies je voor de verbinding met jezelf om van daaruit te verbinden met de ander?

Kies je voor “echte” relaties met de daarbijhorende goede communicatie?

Wil je weten wat het Singles-traject inhoudt en wil je graag gelijkgestemden ontmoeten?

Aarzel niet en plan een gratis telefoongesprek, video-call of face-to-face gesprek in via deze link:

Reserveer hier je next steps call.

Ik kijk er alvast naar uit!


Volg je me al op Facebook en Instagram? Be my guest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0