Drie DO’S & DON’TS bij het flirten

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hallo!

Leuk dat je kijkt op mijn blog.

Vandaag de Drie DO’S & DON’TS bij het flirten

Kijk je liever de video hierover. Klik dan hieronder.

Toen ik aan mijn bijna 17-jarige dochter vroeg of zij een ideetje had voor een blog, kwam heel snel flirten naar boven. Yesssss … I love it 💃🏾. Voor mij is flirten een tweede natuur ️ en ik doe dit het meeste van de tijd onbewust. Ik houd ervan nieuwe mensen te leren kennen, raak onbewust mensen aan, geef onschuldige en gemeende complimentjes en geniet van het spelletje en het goede gevoel dat het mij en de ander geeft. Want dat is toch een beetje wat het is, leuk en speels? Oogcontact maken voelt voor mij heel gewoon en als ik een blik of lach terugkrijg, geeft dit me een heel goed gevoel en voel ik me “gezien”. Maar ook als het niet jouw tweede natuur is, dan kun je het leren. Als dat geen goed nieuws is 👏🏻.

Hoe en waarom flirt jij? 

Is het om van een vriendschap een meer romantische verbondenheid te maken? Is het gewoon een vorm van verkennen? Doe je het gewoon voor de lol omdat je geniet van de speelsheid in de omgang met de ander? Doe je het om je gevoel van eigenwaarde op te krikken? Of flirt je soms wel eens in de hoop dat er seks uit voorkomt? 😉

Wat het in eerste instantie doet, is je een endorfine-boost geven en dus een fijn gevoel over jezelf. Omdat flirten in het beste geval tweerichtingsverkeer is, gebeurt bij die ander net hetzelfde, dus een win-win game  👌Het geeft beiden het signaal dat je (op welk vlak dan ook) aantrekkelijk bent en gehoord, gezien, geliefd of “gewild” wordt op een bepaalde manier. We hebben allemaal behoefte om ergens bij te horen en tegelijkertijd uniek te zijn, en het is precies dát, wat flirten zo subtiel in evenwicht brengt. (meer info over erbij horen vind je in de blog “hoe belangrijk is de mening van anderen voor jou?”).

Het is enkel een manier om iemand te laten weten dat jij je tot haar/hem aangetrokken voelt. En een gemakkelijke check om te zien of dit wederzijds is. Je kunt maar hoeft zelfs geen woorden te gebruiken. Natuurlijk niet evident voor iedereen, daarom geef ik je graag drie do’s & don’ts om dat flirten tot op een hoger niveau te brengen:

DO’S

MY ABSOLUTE FAVORITE: OOGCONTACT

Voor mij zijn de ogen de vensters van de ziel en de beste, eerste stap om contact te leggen met iemand. Geen woorden voor nodig enkel een subtiele blik en lachje en je bent vertrokken. Oogcontact is ook een hele goede manier om spanning op te bouwen. 

Ga iets dichter in de buurt staan (zo’n drie à vijf meter), kijk in zijn of haar richting, heel nonchalant alsof je gewoon aan het rondkijken bent. Doe dit net zo lang tot zij/hij je aandacht geeft. Het kan even duren, maar wacht totdat zij/hij je terug aankijkt, glimlach subtiel en kijk dan langzaam weg. Kijk niet heel snel weg alsof je wordt betrapt, maar doe het rustig. Als er connectie is, blijf dan aub niet staren want dat kan zorgen voor een heel ongemakkelijk gevoel. Ga er ook niet van uit dat je meteen reactie krijgt. Drie keer is het minimum en ook het maximum. Als hij/zij het dan nog niet snapt of wegkijkt of je zelfs de rug toekeert, dan weet je dat het waarschijnlijk niet wederzijds is 😉. Dan gewoon effe slikken, je verder amuseren en lachen totdat je misschien iemand anders in je vizier krijgt die jou leuk lijkt.

Als hij of zij dan “toevallig” langs jou passeert, zeg dan gewoon hallo en zorg ervoor dat dit gepaard gaat met oogcontact en een lachje. Maak het niet te serieus of probeer niet overdreven zwoel te doen, een subtiel lachje volstaat. En anders passeer je toch zelf gewoon “toevallig”?! 😉

Als er een gesprek op gang komt, zorg er dan voor dat je rechtop staat en draai je lichaam in haar/zijn richting. Zo geef je het gevoel dat je met je volle aandacht aanwezig bent en niet bezig met anderen. Wees niet té serieus en houd oogcontact (niet staren) en “keep on smiling” (nooit geforceerd natuurlijk), hierdoor kom je veel aantrekkelijker en warmer over, houd je het luchtig en laat je weten dat je openstaat om verder te connecteren.

Nog een extra tip als je het oogcontact even verbreekt: kijk dan even naar omlaag. Dit wordt aangevoeld als een teken van respect en waardering en geeft de ander een goed gevoel en maakt de drempel lager om naar je toe te komen of verder te gaan met het gesprek. Wanneer je even de connectie verbreekt door omhoog te kijken, wordt dit aangevoeld als minachting en kom je onvriendelijk over. Opzij wegkijken is ook geen optie want dit kan geïnterpreteerd worden als een teken van desinteresse of verveling. 

LICHAAMSTAAL & AANRAKINGEN

Naast het oogcontact zijn er andere manieren waarop je met je lichaam kunt spreken zonder woorden te gebruiken. Lichaamstaal en woorden zijn even belangrijk in “the game of flirting”. En niet alleen bij het flirten, bij communicatie is een cocktail van beiden ook wat het beste werkt. 

Voor mij is dansen  💃🏾🕺🏻 één van de leuke manieren om met je lichaamstaal te werken. Je bewegingen en ritme brengen bepaalde beelden of gedachten naar boven die je vrouwelijkheid of mannelijkheid benadrukken. Je hoeft geen super danser te zijn, een beetje bewegen met die heupen of schouders is al voldoende. Het geeft je ook de kans om dichter te komen en een goed excuus om even subtiel elkaar aan te raken. Ik spreek hier niet van een lapdance, want dat zou wel eens heel ongemakkelijk kunnen worden 😉.

Net zoals lachen zorgen subtiele aanrakingen ervoor dat je aardiger en aantrekkelijker wordt. Het maakt de ander onmiddellijk bewust van jouw seksualiteit en zelfs een kleine aanraking kan al opwindend zijn. Het bijvoorbeeld zachtjes aanraken van de bovenarm kan een intieme sfeer creëren. Je hebt wel al door dat de woorden “subtiel” en “zachtjes” een voorwaarde zijn om het gewenste effect te krijgen. 

Andere manier om subtiel iemand aan te raken is een denkbeeldig pluisje van de kleding halen, je hand op de rug te leggen (NIET op de billen) terwijl je iets in het oor fluistert. 🙄

Ladies, raak hem speels en subtiel aan als hij iets grappigs zegt zoals zacht even je hand op zijn borstkas leggen. Of hem een klein stompje geven als hij een plagerige of beetje foute opmerking maakt. En buig je kin wat naar onder en kijk dan omhoog naar hem. Een beetje à la Betty Boop maar dan wat subtieler en zonder knipperen. En, ook belangrijk,  toon je vrouwelijkheid, maar niet door te veel blote huid te tonen. Uit onderzoek blijkt dat je het aantrekkelijkst bent als je ongeveer 40% aan blote huid laat zien. Laat aub nog iets aan de verbeelding over 😉.

Gentlemen: leg je handen op haar rug terwijl je iets fluistert in haar oor. Aanraken van de borst of de poep zijn in dit stadium out of the question! En het is wel heel erg sexy als je haar aankijkt terwijl jij je hoofd ietwat schuiner houdt en voorbij je neus naar haar kijkt. Ja, oefen maar wat in de spiegel 😊. En wat we ook heel sexy vinden, is een man die er verzorgd uitziet en ook moeite gedaan heeft om er goed uit te zien. Kleed je ook naar je leeftijd én de situatie. Een hemdje in plaats van een spannend T-shirt kan wonderen doen.

In beide gevallen is even de geur opsnuiven van het parfum en daarbij uitademen in de nek, iets wat opwindend is. Best ook wel benoemen natuurlijk zoals “hmm zalige parfum of lekker geurtje” of iets in die aard. Dit in combinatie met een subtiele hand op de rug, zou er weleens kunnen voor zorgen dat “the heat is on” 😊.

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren, maar die kan ik hier allemaal niet benoemen. Het is ook veel leuker om dit “in ’t echt” te leren en het is zeker één van de topics in de “get togethers” die ik maandelijks organiseer voor de singles die in het singles-traject zitten. 

BESCHIKBAAR ZIJN

Uit een onderzoek van Dr. Monica Moore, psychologe van de Webster University in St. Louis bleek dat het niet de meest fysiek aantrekkelijke mensen zijn die benaderd worden, maar degenen die hun beschikbaarheid en zelfvertrouwen aangeven door middel van flirttechnieken zoals oogcontact en een glimlach.

Hoe kun je nu nog meer die beschikbaarheid en dat zelfvertrouwen uitstralen?

Wees je luchtige, blije zelf en lach veel, want de meeste mensen gaan dan onbewust denken dat je een aardig persoon bent en dat verlaagt al de drempel om je te benaderen. Gebruik je humor op jouw unieke manier. (zie ook de blogs over humor deel 1 en deel 2)

Verlaag die drempel ook voor de ander door ZELF de eerste stap te zetten OF de ander tegemoet te komen als hij/zij de eerste stap zet. Door het oogcontact, een glimlach en een leuk weerwoord of leuk complimentje toon jij je interesse en stel jij je open om de ander beter te leren kennen. 

We zijn allemaal bang om afgewezen te worden, ook al is niet iedereen zich ervan bewust hoe sterk dit onderliggend kan meespelen en bepaalt hoe je met anderen omgaat. (zie ook blog relaties en hechtingsstijl). Dit houdt ons soms tegen om die eerste stap te zetten. De afwijzing die je voelt als je de moed had om op iemand af te stappen en niet de gewenste reactie krijgt, kan nogal stevig binnenkomen. De schaamte die je dan voelt, helpt niet om in dat zelfvertrouwen te blijven staan en toch… als je echt weet wie je bent en wat je waard bent, dan is het al een stuk gemakkelijker om in dat zelfvertrouwen te blijven. 

De “hard to get”-methode en koel reageren, schrikt de meeste mannen en vrouwen af. Ieder onderzoek wijst uit dat mannen zich veel meer aangetrokken voelen tot een vrouw die interesse toont. En ik denk dat dit ook voor de vrouwen geldt. 

Voel je goed in je vel, straal positiviteit uit, lach, have fun, sta in je kracht en durf te tonen dat je de ander leuk vindt. En hier kom ik er dan weer aan met mijn “echt” zelfvertrouwen” want je kunt het pas “echt” uitstralen als je het ook hebt of voelt. (check out de blog “ik hou van mij”). 

DON’TS

GEEN ZELFVERTROUWEN

Niet bewegen, doodstil staan met je handen in je zakken of je GSM in de hand, geen oogcontact durven maken, serieus kijken, zweten tijdens het praten, niet uit je woorden geraken of niet op de juiste vragen komen omdat je zo nerveus bent, zijn tekenen van weinig of geen zelfvertrouwen en daar knappen de meeste mensen op af, hoe goed je er ook uitziet. (zie ook mijn blog “aantrekkingskracht en relaties, wat vinden mannen en vrouwen “echt” aantrekkelijk?”)

Gentlemen, als een vrouw nogal overdonderend of intimiderend overkomt (een veel gehoorde opmerking in mijn geval), denk er dan aan dat ze ook maar een mens is die gezien wil worden en verbinding wil maken. En trust me, als ze open en sociaal is in dat oogcontact en de eerste connectie is gelegd, zal ze ook heel open en sociaal naar jou toe zijn. 

Ladies, iedere man houdt van versieren maar ook van versierd worden. Hij heeft dezelfde angsten en wil niet opdringerig overkomen. Ik zou zeggen, help hem dan een handje en doe jij de eerste stap. Als de eerste blikken gewisseld zijn en er is een eerste connectie, work it lady 😉

GEBRUIK GEEN FLIRTIGE WOORDEN – WEES NIET VOORSPELBAAR

Je wil niet voorspelbaar of als een eikel/bitch overkomen toch? Gebruik als je iemand benadert dan ook geen flirterige woorden zoals ‘hey schat, je ziet er heet/sexy uit” of andere goedkope opmerkingen. Je wilt als aardig en vriendelijk gezien worden en dan helpt dit niet. Als je geluk hebt, krijg je in dat geval enkel de ogen die naar boven kijken om aan te geven dat hij/zij je maar niets vindt. Daarnaast krijgt de ander ook alleen maar het gevoel dat je hem/haar in bed wilt krijgen. Sexy is jezelf zijn, zelfvertrouwen uitstralen en de ander met respect behandelen. 

De cliché zinnen doen het meestal ook niet zo goed. “Hé, hoe heet je, hé, je ziet er mooi uit, hé, kan ik met je praten” is niets nieuws voor een vrouw en al helemaal niet origineel. 

Wat wel werkt, zijn specifieke, oprechte complimentjes!! Maar hier ook weer niet overdrijven, anders komt het niet geloofwaardig over en kan je het wel vergeten. Doe je best om niet voorspelbaar te zijn door in eerste instantie gewoon jezelf te zijn, maak een grappige opmerking, benoem iets wat je opmerkt aan hem/haar of de omgeving.

BENADER DE ANDER NIET VAN ACHTEREN

Wat dus ook super irritant is en niet werkt, is iemand van achteren aanraken of ineens opduiken en zeggen “Hey, ik wil graag met je praten”. Er is ten eerste geen eerste verbinding geweest door het oogcontact, een lach en de daarbij horende stilzwijgende toestemming. Zorg ervoor dat je na deze eerste verbinding, de ander benadert vanuit de hoek waar hij /zij je kan zien aankomen. 

En please, sla zeker niet zomaar “out of the blue” op de billen van een vrouw (of man). 🙄 Dat is gewoon ordinair en werkt niet. Ik vind het in ieder geval verschrikkelijk en denigrerend. Tenzij het gebeurt in een relatie en je weet dat de ander het leuk vindt. 

Bottom line: flirten doet je stralen 🤩 Je associeert het misschien vooral met de jacht op een lief, maar wat een onschuldige, speelse flirt vooral in de eerste instantie doet, is je zelfvertrouwen een stevige boost geven! Dat onschuldige spel waarmee je verder niets bedoelt, maar dat de lichtjes in je ogen aansteekt en je doet zweven. Die zalige momenten dat je opmerkt dat je wordt gezíén.

Ik hoop dat deze tips jou wat verder helpen om je stoute schoenen aan te trekken en te genieten van het flirten 😉. Ga voor die boost van zelfvertrouwen en dat goede gevoel. Het is enkel een speels, luchtig en onschuldig spelletje dat iedereen een goed gevoel geeft en in de eerste plaats jezelf. En wat als het niet wederzijds is? Niets ergs gebeurt toch? Wat is het ergste dat je kan overkomen? Een licht gevoel van afwijzing dat we meteen met de mantel der liefde voor onszelf bedekken en de gedachte dat “les goûts et les couleurs ne se discutent pas”. 

Wil je graag weten hoe ik dit integreer in het SINGLES-traject of de “get togethers”, aarzel dan niet: Plan hier je vrijblijvende gratis 30-minuten durend gesprek in.
Ik kijk er alvast naar uit 💃🏾.

Op een leven met meer kleur,
Ilse Deklippel
Truecolors4u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0