Echte, betekenisvolle relaties – 5 tips

Facebook
Twitter
LinkedIn

Iemand vroeg me om in eenvoudige bewoordingen uit te leggen wat ik nu doe of wat ik bedoel met “echte, betekenisvolle relaties”. Voor mij zijn het die relaties waarin elke partner het verleden een plaats gegeven heeft, elk zich bewust is van wie hij “echt” is en ook kiest om met de ander een relatie op te bouwen en zich op een dieper niveau te verbinden.  

“Echt” als in niet verwachten van de ander dat hij/zij jou een goed gevoel geeft, wel ervoor zorgen dat jij je goed voelt en weet/voelt wat jij nodig hebt

“Echt” als in “WETEN” wie je bent en wat je kan. Op zoek gaan naar die talenten die jou uniek maken en jouw drijfveren in het leven onder de loep nemen en ermee aan de slag gaan. 

“Echt” als in “VOELEN”. Bij jezelf voelen wat je nodig hebt en dat in de eerste instantie aan jezelf geven. Dan pas kun je gevoelens delen met een ander. Vanuit dit voelen kun jij je pas echt verbinden met de ander. 

“Echt” als in oprechte en open COMMUNICATIE. Jouw “echte” gevoelens en gedachten kunnen tonen of benoemen naar de ander op een eenvoudige, rustige manier. Het gesprek durven aangaan en ook durven benoemen wat je wel en niet leuk vindt en vooral wat jou een goed gevoel geeft en omgekeerd.

“Echt” als in de ander leren kennen voor wie hij/zij echt is en niet wat je aan de oppervlakte ziet of wat er aan de oppervlakte leeft. En wat is nu eigenlijk die oppervlakkigheid? Voor mij is het enkel in je hoofd zitten en niet voelen. Leven vanuit je hoofd en je emoties niet durven tonen uit angst gekwetst te worden (zie blog Relaties en hechting). Die emoties onderdrukken en blijven doorgaan tot het moment dat je lichaam zegt dat het zo niet verder kan. Pijnlijke nek & schouders, maagklachten, slikproblemen, …. en andere lichamelijke klachten of verslavingen zijn indicaties dat er iets, meestal onbewust, niet goed zit en jou een slecht gevoel geeft. 

En zo kan ik nog even doorgaan…. 😉

Vanuit dit “ZIJN” kun je rekening houden met elkaar en de ander geven wat hij in de relatie nodig heeft om zich goed te voelen en omgekeerd. 

VIJF TIPS om echte, betekenisvolle relaties te hebben

1. DE VIJF LIEFDESTALEN

De 5 liefdestalen zijn daar een goede tool bij, omdat je op die manier weet wat de ander zo’n goed gevoel geeft en omgekeerd. Het gebeurt niet van de ene op de andere dag, want als je niet gewend bent de taal van de ander te spreken, dan vraagt het ongetwijfeld moeite om deze te leren. En moeilijk gaat ook als je “echt” jezelf en de ander wilt horen, zien, accepteren, waarderen, liefhebben en begrijpen voor alles wat hij/zij is. De positieve dingen en ook de dingen die je minder leuk vindt aan de ander. Wil je graag meer weten over de 5 liefdestalen, ga dan naar mijn website en geef op de eerste pagina, onder de video, je e-mailadres door. Dan krijg je in je mail 3 gratis mini-video’s waarin ik in de laatste video de vijf liefdestalen toelicht. En ik heb ze niet zelf uitgevonden, Gary Chapman mag met die eer gaan lopen 😉.

2. PERCTIONISME LOSLATEN

Niemand is perfect, daar zijn we ondertussen al aan uit. En geen twee mensen zijn hetzelfde. En misschien nog een geluk, want stel je voor….

Het besef niet perfect hoeven te zijn en natuurlijk het loslaten van verwachtingen, helpt je al een groot stuk om open te staan voor anderen. Het niet verwachten van de ander dat hij/zij je kent en meteen jouw taal kan spreken. En dit is geen gemakkelijke, want we leven in een maatschappij waar het vooruit moet gaan en geen gedoe. Een maatschappij waar er op het gebied van singles, een overaanbod is op de markt (datingsites, dating dit, dating dat). Dus waarom zouden we moeite doen voor een “echte” relatie als we zooo gemakkelijk iemand anders kunnen ontmoeten? 

Maar is het wel zo gemakkelijk? En loop je niet telkens tegen dezelfde problemen aan? Het is natuurlijk jouw keuze welk soort relatie je graag wilt 😉. Geen oordeel daar 😉. Ik heb alleen het gevoel dat mensen weinig moeite willen doen om elkaar op een dieper niveau te leren kennen en relaties aan te gaan van binnen naar buiten in plaats van buiten naar binnen. Van de buitenwereld, van de ander “wonderen” verwachten en verwachten dat zij/hij jou een goed gevoel geeft? Het wonder zit in jou en begint bij jou ❤️. 

3. VOELEN VOOR JEZELF

Leer jezelf eerst kennen, wees blij met wie jij bent en hoe jij eruitziet, weet wat je grenzen zijn, ga aan de slag met overtuigingen die jou niet langer dienen, vergeef ex-partners en geef ze een plaats,…. durf te “voelen”. Weten wie jij bent en voelen wie jij bent en wat je nodig hebt zijn een wereld van verschil. Niet vanuit het ego, dan wel vanuit je ware zelf en die ligt meestal diep van binnen en is voor jou misschien nog onverkend terrein. En toch is het daar waar de grootste schatten liggen… die dingen die jou kunnen vertellen wat je echt nodig hebt om je goed te voelen, jezelf te durven tonen en open te staan voor die “echte” relaties.

4. JE KWETSBAAR DURVEN OPSTELLEN

Je openstellen voor iemand en voor die “echte” relatie kiezen, is in eerste instantie je kwetsbaar durven opstellen. Voorbij de schaamte, met het vertrouwen in jezelf dat jij goed genoeg bent zoals je bent, het verleden een plaats gegeven hebt, je grenzen respecteert en je emoties durft voelen en delen. Goed in je vel zitten, blij zijn met wie je bent en hoe je eruitziet, weten wie je bent en je daar goed bij voelen, hoe anderen ook over je kunnen denken. Verwachtingen loslaten, iemand een kans geven dichterbij te komen zonder de angst om afgewezen te worden. En die kans kun je enkel geven als jij jezelf de kans geeft om te ontdekken wie jij bent en wat jij nodig hebt én hoe jij vanuit je hechting in relaties staat. 

5. COMMUNICEREN VANUIT HET HART

In tweede instantie is het dan op een goede manier communiceren en in gesprek gaan zodat eenieder weet wat er leeft en wat belangrijk is voor de ander. Vanuit gevoel iets delen met de ander kan soms met en zonder woorden. In beide gevallen is attent zijn een woord dat zeker in je woordenboek wil staan 😉. (lees zeker ook de blog ik voel me niet begrepen – 3 inzichten). En goed nieuws, communiceren vanuit het hart kun je leren, de voorwaarde is natuurlijk dat je eerst luistert naar wat je hart te vertellen heeft. 

Liefde kan je alleen “VOELEN” en in eerste instantie de liefde voor jezelf. Want hoe kun je iets delen als je het niet in eerste instantie die liefde voor jezelf voelt?

Ik hoop dat ik erin geslaagd ben jou een idee te geven wat ik bedoel met echte, betekenisvolle relaties. Wil je meer weten over mijn passie om singles te helpen zich open te kunnen stellen voor deze relaties en hoe ik dat doe, aarzel dan niet om contact op te nemen

Op meer kleur in je leven,
Ilse Deklippel
Truecolors4u

Ben je klaar om te kiezen voor jezelf en “echte” relaties?

Wil je graag meer zelfvertrouwen en vertrouwen in je relaties met anderen?

Kies je voor de verbinding met jezelf o
m van daaruit te verbinden met de ander?

Kies je voor “echte” relaties met de daarbijhorende goede communicatie?

Wil je weten wat het Singles-traject inhoudt en wil je graag gelijkgestemden ontmoeten?

Aarzel niet en plan een gratis telefoongesprek, video-call of face-to-face gesprek in via deze link:


Reserveer hier je next steps call.

Ik kijk er alvast naar uit!

En volg je me al op Facebook en Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0