Wat zijn gepersonaliseerde cadeautjes en hoe maken ze je relaties sterker?

Facebook
Twitter
LinkedIn

In deze tijden van cadeautjes kopen, heb ik het vandaag graag over wat een cadeau nu “echt” persoonlijk maakt en hoe ze je relaties voeden en sterker kunnen maken. Het is toch altijd veel leuker een cadeau te geven of te krijgen waarbij je het gevoel geeft of krijgt echt gezien, gehoord, gewaardeerd, geliefd en begrepen te worden?!

Wat zijn gepersonaliseerde cadeautjes en hoe maken ze je relaties sterker? Welk gevoel geef je de ander als je een gepersonaliseerd cadeau geeft en wat doet dit met je relaties?

Cadeautjes en de liefdestalen

De liefdestaal is een essentieel onderdeel van elke relatie en niet elke persoon heeft dezelfde liefdestaal. Naast het ontvangen van cadeaus hebben sommige mensen meer behoefte aan complimentjes, terwijl anderen de voorkeur geven aan fysieke contact, quality time of een helpende hand. Dit geldt niet alleen voor romantische relaties, het kan er ook voor zorgen dat vriendschapsrelaties, ouder-kind relaties,…sterker worden.

Het geven van cadeaus is een van de essentiële aspecten van alle betekenisvolle relaties. Het is ook 1 van de 5 liefdestalen die ik in de bijlage van de derde video uitvoerig besprak (check it out – https://truecolors4u.be/ – geef je naam, voornaam en e-mailadres in en je ontvangt gratis de minicursus met video’s en bijlagen).

Elke persoon heeft een primaire liefdestaal die hen het meeste voedt en het gevoel geeft geliefd te zijn, maar natuurlijk is een combinatie van de vijf iets wat je relaties sterker maakt met de tijd.

Als de liefdestaal van je partner het ontvangen is van cadeaus, is dit geen teken van hebzucht of materialisme. Het betekent gewoon dat je partner zich geliefd voelt als je er over nadenkt en er moeite in steekt om een cadeau te bedenken en te geven. En de absolute voorwaarde is dat het cadeau vanuit liefde gegeven wordt en niet als manipulatie om iets gedaan te krijgen of zijn of haar liefde te kopen.

Cadeautjes en emoties

Als je soms niet weet op welke manier je emoties of gedachten te verwoorden, kan je een klein cadeau geven om je liefde uit te drukken. Als je emoties voelt waarvan je niet zeker weet hoe je ze moet uiten, denk dan aan de dingen die je partner met je heeft gedeeld. De ander verrassen met iets waar hij of zij het over heeft gehad, bewijst niet alleen dat je luistert en oplet, maar het is ook een onfeilbare manier om je gevoelens te delen.

Een gepersonaliseerd cadeau

Het ontvangen of geven van een cadeau is altijd leuk, toch? Niet om je liefde of je vriendschap te bewijzen of liefde te kopen, dan wel als een aanvulling om je waardering te tonen. Te tonen dat je aan de ander denkt en aandacht hebt voor zijn of haar behoeften en wensen. Het maakt het nog dat tikkeltje specialer als je het persoonlijk maakt.

Enkele tips:

– de naam of een foto laten graveren of drukken op een kussen, fotolijst, mok, sleutelhanger of pen…

– een korte, persoonlijke boodschap op een kaartje.

– een juweel dat je laat ontwerpen en helemaal de persoonlijkheid weerspiegelt.

bloemen, gebak, pralines of accessoires worden minder snel vergeten als ze gepaard gaan met een lief kaartje en een boodschap erop met wat die persoon voor je betekent. En natuurlijk zijn gedroogde bloemen iets wat je ook nog langer kan bijhouden en van genieten.

– een bloemetje uit de tuin, spontaan iets meebrengen uit de winkel waarvan je weet dat je partner het lekker vindt zoals bijvoorbeeld olijven, een bakje aardbeien, chipjes, favoriete snack of gerecht, chocolade… 😊 Het hoeven geen dure geschenken te zijn waar je een fortuin aan uitgeeft. Het is de gedachte die telt, het zit hem in de kleine dingen.

– een cadeau waarbij je rekening houdt met de liefdestaal van de ander zoals bijvoorbeeld:

Quality time:

een cadeaubon voor een restaurantbezoek, een wellness cadeaubon, een cadeaubon voor een weekendje weg,…waar je je partner dan ook de quality time geeft die hem/haar het gevoel geeft dat ze geliefd zijn. Of je maakt zelf een kaartje waarin je op een bepaalde datum iets speciaals organiseert om samen te doen.

Fysiek contact:

een cadeaubon voor een massage, of een nog beter idee is zelf een kaartje schrijven met daarop:

“tegoedbon voor een ontspannende massage van je ventje/liefste, datum nu vast te leggen”

“tegoedbon voor dagelijks een knuffel in de ochtend en de avond”

Service-gericht:

een cadeaubon voor de carwash, maak zelf een kaartje waarop je noteert wat je de komende tijd voor de ander wil doen om te helpen in het huishouden, in de tuin, ….

Positieve woorden:

noteer op een kaart of nog iets origineler (een fles, een vaas, …) alle positieve dingen van je partner.

Cadeaus en sterkere relaties

– Je bent attent op een manier die je partner aanspreekt en daardoor geef je de ander het gevoel dat je erover nagedacht hebt, dat je aandacht hebt voor haar/zijn behoeften en wensen.

– Je geeft de ander iets om te koesteren, een teken van liefde, dat tastbaar is.

– Je spreekt rechtstreeks tot het hart van de ontvanger en dit helpt om een sterkere persoonlijke band op te bouwen.

– Je drukt het gebaar van liefde, waardering en dankbaarheid uit op een unieke manier die de ontvanger het gevoel geeft geliefd, geaccepteerd, gehoord, gezien en begrepen te worden.

– Je geeft de mensen de kans om op een later moment een duik te nemen in de zee van nostalgie en herinneringen te herbeleven die hen ooit deden glimlachen.

– En zoveel meer….

Ik hoop je met deze blog geïnspireerd te hebben bij de aankoop van cadeaus. Er hoeft echter geen reden te zijn voor een cadeau. In een betekenisvolle, langdurige relatie geven partners om elkaar. Ze luisteren naar terloopse opmerkingen over iets dat hun partner leuk zou vinden. Ze verrassen hun geliefden zonder enige reden. Je kunt je partner een cadeau geven omdat het een vrijdag is 😊.

Denk eraan, de gedachte telt. Kleine, attente, persoonlijke cadeaus zijn net zo belangrijk als de grote.

Have fun en laat je fantasie de vrije loop.

Op meer kleur in je leven,
Ilse Deklippel
Truecolors4u

Ben je klaar om te kiezen voor jezelf en “echte” relaties?

Wil je graag meer zelfvertrouwen en vertrouwen in je relaties met anderen?

Kies je voor de verbinding met jezelf o
m van daaruit te verbinden met de ander?

Kies je voor “echte” relaties met de daarbijhorende goede communicatie?

Wil je weten wat het Singles-traject inhoudt en wil je graag gelijkgestemden ontmoeten?

Aarzel niet en plan een gratis telefoongesprek, video-call of face-to-face gesprek in via deze link:


Reserveer hier je next steps call.

Ik kijk er alvast naar uit!


Volg je me al op Facebook en Instagram? Be my guest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0